top of page
Turnen dansen kinderen beperking Wetteren
3202.png
char_02_right_dansen.png
char_04_back_turnen.png
char_03_front.png

Zoek je een G-sportclub in je buurt? Bij G-lymnastiek vzw kan je wekelijks turnen en dansen! 

G-lymnastiek vzw organiseert in Wetteren G-gym, G-dans en rolstoelgym voor kinderen en jongeren met een beperking (zowel mentale beperking, motorische beperking, ADHD, Autisme Spectrum Stoornis, visuele beperking, auditieve beperking enzovoort).

 

Maar wat is G-sport nu eigenlijk? Dit is de definitie volgens G-Sport Vlaanderen: 

De term G-sport omvat alle sporten waar personen met een handicap of beperking aan kunnen deelnemen. De focus ligt op de mogelijkheden van de sporter. G-sport geeft personen die vanwege een handicap of beperking niet kunnen deelnemen aan het reguliere sportaanbod toch een mogelijkheid om te genieten van sport.

De G-gymlessen vinden wekelijks plaats op woensdag. In september 2014 startten we met een nieuwe reeks lessen: rolstoelgym! Daarnaast organiseren we vanaf september 2015 g-danslessen. De G-dans vinden telkens plaats op zaterdag. Meer informatie over de lessen vind je onder 'Praktisch'.

 

G-lymnastiek kreeg van G-sport Vlaanderen het G-label voor duurzame werkingen. Hierdoor erkent G-sport Vlaanderen ons als een club die zich volop inzet voor G-sport.

Bekijk onze video's en zie hoeveel plezier wij beleven tijdens onze sportlessen! 

 

 

 

Komt eraan! 

G-gym

Rolstoelgym

Rolstoelgym

G-dans

bottom of page