top of page

Hier zie je hoe een g-gymles bij G-lymnastiek er precies uitziet. Plezier verzekerd!

Samen de spieren opwarmen!

Opwarmen doen we door te dansen op leuke muziek. Daarna spelen we tikkertje, een balspelletje, een dierenspelletje en nog vele andere leuke spelletjes!

 

 

Nellie & Cezar en Victor & Sofie'tje zijn blij dat jullie er zijn!

Nellie en Cezar (foto links) verwelkomen de kinderen van groep 1. Victor & Sofie'tje verwelkomen de gymnasten van groep 2. De lesgevers beelden deze figuren uit door handpoppen te gebruiken. Nellie & Cezar en Victor turnen dus de hele les mee!

 

Na de verwelkoming overlopen de lesgevers het pictogrammenbord. Op het bord staan pictogrammen van de activiteiten die tijdens die les worden gedaan. Telkens een activiteit voltooid is, draaien de lesgevers het pictogram om. Tijd voor de volgende activiteit! 

 

​Hup met die beentjes!

Na de opwarming gaan we verder naar de matten. De oefeningen worden altijd uitgelegd met kijkwijzers. Zo zien de kinderen stap per stap hoe de oefening in elkaar zit. Hinkelen, door de tunnels of over de hobbels van de mat kruipen zijn ook supertof!

 

 

 

Springen & slingeren op de toestellen!

Onze gymnasten kunnen zich uitleven op elk mogelijk turntoestel! Zowel de kleine en grote trampoline, als de plint, rekstok, ringen, herenbrug, balk & bank en een klim- en klauterparcours worden tijdens de lessen gebruikt. 

 

 

Rustige afsluiter

We sluiten de les af met een rustig spelletje, de parachute, een paar yogaoefeningen, met een beweegboek of verteltheater. 

 

 

Blij, boos, bang of leuk?

Op het emotiebord duiden de kinderen aan hoe ze zich voelden tijdens de les of wat ze van de les vonden: blij/leuk, superblij/superleuk, bang of boos. Ze hangen dan de toepasselijke smiley bij hun foto. Ook de lesgevers geven dan aan hoe zij de les ervaren hebben. 

 

bottom of page